Pers

Najaarsaanbieding 2014

najaarsaanbieding 2013  

Zomeraanbieding 2014

zomeraanbieding 2014  

Voorjaarsaanbieding 2014

voorjaarsaanbieding 2014  

Draw your Map: Parijs, Amsterdam, Barcelona, Londen

Draw your Map: Parijs, Amsterdam, Barcelona, Londen  

Najaarsaanbieding 2013

najaarsaanbieding 2013  

Zomeraanbieding 2013

zomeraanbieding 2013  

    Auteur   Titel   Download omslag
  Ed van Eeden    De vogelspin    klein   groot 
 
  Mathilde Hoekstra    Belladonna    klein   groot 
 

PERSBERICHT

Verdwenen grenzen van Stefan Popa

Liefde, identiteit en vrijheid, Verdwenen grenzen is een roman met vele lagen. Stefan Popa schrijft in een beeldrijke stijl en met een oorspronkelijke vertelstem: een groot, nieuw talent in de Nederlandse letteren.

 

Verdwenen grenzen verhaalt over Florica en Remus die elkaar ontmoeten in de tirannieke jaren ’80 van Roemenië. Florica behoort tot een traditionele Rromafamilie. Ze smacht naar vrijheid, ver weg van een gedwongen huwelijk en de onwelkome avances van haar oom. Remus woont bij zijn grootmoeder en werkt als schoenmaker. Hij droomt ervan om een groot dichter te zijn en te kunnen schrijven zonder censuur, maar durft zich niet te keren tegen het communistische regime van Nicolae Ceau?escu zoals de oude schrijvers die hij in het koffiehuis ontmoet.Hun gedeelde ongeluk is het begin van een aangrijpende liefdesgeschiedenis. Tegengewerkt door de familie van Florica en de geheime dienst zoeken ze de grenzen van hun geluk op. Eenmaal buiten Roemenië, in het kapseizende West-Europa, ondervinden ze dat vrijheid een relatief begrip is. Ondanks de verdwenen grenzen polariseert Europa in snel tempo en waar ze ook zijn, ze blijven vreemdelingen. Maar ze hebben elkaar en dat is genoeg. En net als het leven hen eindelijk toelacht, slaat het noodlot toe.

Stefan Popa (1989) is auteur en zelfstandig journalist van half-Nederlandse en half-Roemeense afkomst. Hij woont en werkt in Baarn. Verdwenen grenzen is zijn debuut, waar hij drie jaar aan schreef. Hij publiceert regelmatig op onder andere volkskrant.nl en trouw.nl.

Paperback
9789462321137
Prijs  € 19,95
E-book
9789462321144
Prijs  € 9,99
NUR 301, 438 blz., verschijnt 26 februari 2014


Noot voor de redactie:
Voor meer informatie of eenrecensie-exemplaar kunt u contact opnemen met Maritge Wielaard (maritge@uitgeverijlink.nlof 06-48349075).
PERSBERICHT

Een hoofddoek tegen kogels van Judith Spiegel

In juni 2013 werd Judith Spiegelmet haar man Boudewijn Berendsen ontvoerd in Sana'a, de hoofdstad van Jemen.Zes maanden zaten zij gevangen, totdat zij 7 december eindelijk werdenvrijgelaten. Haar boek Een hoofddoektegen kogels verschijnt 17 december.

 

Laverend tussen sjeiks, demonstranten en gesluierde vrouwen werkte Judith Spiegel tot haar ontvoering  als correspondent vanuit Jemen voor onder meer NRC Handelsblad, Elsevier, De Standaard, de NOS,  de VPRO, de VRT, Hard Gras en de Wereldomroep. Zij beschrijft het leven in Jemen met veel gevoel voor de alledaagse problemen van de inwoners. Ze ontdekt Jemen al schrijvend en publiceert stukken over mishandelde vrouwen, IVF, huwelijken, voetbal, bedelaars, vluchtelingen, onderwijs en nog veel meer. Het leven in Jemen is moeilijk: corruptie viert hoogtij, de economie draait slecht en het toerisme is op sterven na dood. Bovendien zit de woestijn vol fundamentalistische trainingskampen waar de nieuwe generatie terroristen wordt getraind. In Een hoofddoek tegen kogels toont Spiegel aan de hand van haar eigen ervaringen en de gesprekken die ze met inwoners voert haar langzaam groeiende liefde voor het land en gaat op zoek naar de dieper liggende oorzaken van Jemens revolutie. Ze laat zien dat achter de woeste koppen een warm volk blijkt te schuilen en dat Jemen meer is dan een broedplaats van terrorisme. Jemen is niet alleen uniek om het nieuws, maar om de mensen.

Judith Spiegel (1970) verruilde in 2009 haar baanals advocaat-partner en universitair docent rechten voor een baan alsjournalist in het woelige Midden Oosten.

Paperback
9789462320130
Prijs  € 18,95
E-book
9789462321335
Prijs  € 8,99
NUR 740, 224 blz., verschijnt 17 december 2013


Noot voor de redactie:
Voor meer informatie of eenrecensie-exemplaar kunt u contact opnemen met Maritge Wielaard (maritge@uitgeverijlink.nlof 06-48349075).
PERSBERICHT

Culemborg, 8 januari 2013

Uitgeverij LINK: uitgeverij voor de toekomst

1 januari 2013 is Uitgeverij LINK opgericht met Jürgen Snoeren als directeur/uitgever en Maritge Wielaard als commercieel directeur.

LINK richt zich op commerciële (non)fictie en ontwikkelt naast de klassieke uitgeefvormen ook actief nieuwe digitale formats. Zo hanteert Link verschillende contractvormen, waaronder het reguliere contract, en de mogelijkheid tot 50/50-afrekening. Als uitgeverij voor de toekomst zet LINK sterk in op online marketing.

“Een moderne uitgeverij moet letterlijk van alle markten thuis zijn – een boek is ook niet langer aan een enkele vorm gebonden,” aldus Snoeren. “We hebben LINK daarom opgezet om de lezer en de schrijver op de beste manier met elkaar te kunnen verbinden.”

Snoeren en Wielaard hebben samen meer dan 30 jaar ervaring aan uitgeef- en commerciële kant en zetten dit met de onbegrensde mogelijkheden van technologie en de digitalisering van de samenleving in voor het verhaal in de breedste zin van het woord.

Jürgen Snoeren werkte als uitgever en digital manager bij Meulenhoff Boekerij en als marketeer e-books bij Elsevier en heeft een MBA cross media (digitale uitgeefmodellen).

Maritge Wielaard heeft ervaring in meerdere PR-, (online) marketing- en salesfuncties bij Prometheus/Bert Bakker, Het Spectrum, Rainbow / Maarten Muntinga / Sirene, Contact en Boom Amsterdam.

Uitgeverij LINK is een volle dochter van uitgeverij Van Duuren Media. Van Duuren Media is opgericht in 2002 en geeft samen met Van Duuren Management onder andere ict-, management-, lifestyle- en studieboeken uit.